Tilbud til pårørende

Når et menneske kæmper med stof, alkohol eller gennemgribende sociale eller psykiske udfordringer, rammer det ikke kun den enkelte.

Som pårørende kan du have brug for hjælp, inspiration eller andre at tale med, uanset om du er forælder, partner, ven eller (voksent) barn. 

Pårørendeaften – et rum til dig der er pårørende

Til vores pårørendeaftner kan du hente inspiration, vende dine tanker og drøfte dilemmaer, som du står med. Du vil opleve, at andre forstår dig, for de har ofte selv prøvet noget, der ligner. Du kan deltage lige så ofte og lige så længe, som du har brug for.

Vi mødes om et tema, men lige så vigtigt mødes vi om det, der fylder lige nu.

Datoer og temaer 2022TILMELDgratis

Læs mere om tid og sted, når du tilmelder dig (følg link ovenfor).

Vil du have direkte besked, så du slipper for at tjekke vores hjemmeside? Skriv en SMS til 1910 med teksten “BHB PA (dit navn)” – så får du automatisk besked om nye arrangementer. Du kan altid melde dig fra igen.

Pårørendeaften er til dig, uanset om du først er ved at finde hoved og hale i din rolle som pårørende, eller om du har været med på sidelinjen hele dit liv. Aftnerne faciliteres professionelt af frivillige, ligesom der altid er en medarbejder fra Brydehuset til stede, der kan afklare eventuelle spørgsmål.

Pårørendesamtale

Har du brug for at vende din situation på tomandshånd, er der også mulighed for at bestille en pårørendesamtale. 

Ring 4477 3737 og book en samtale eller skriv en mail på brydehuset@balk.dk.

En pårørendesamtale kan bl.a. give dig styr på tankerne, idéer til nye handlinger eller mulighed for at vende dilemmaer eller usikkerheder, der knytter sig til din næres forløb eller din egen rolle. Samtalen er gratis. 

Fortæl os gerne, når du booker samtalen, om du ringer vedrørende en nær, der har problemer med rusmidler, eller en nær, der er indskrevet i socialpsykiatrien. Eller begge dele. Så kan vi give dig den bedste sparring.

Børn og unge under 18 år

Hvis du er under 18 år eller kender et barn, der har brug for at snakke med nogen, så opfordrer vi til at tage kontakt til Headspace i Ballerup eller TUBA.

Er barnets far eller mor indskrevet i psykiatrien, kan barnet også deltage på børnekurser gennem Psykiatrisk Center Ballerup.

Du er velkommen til at kontakte os, så hjælper vi gerne med at finde et relevant tilbud, eller vi kan hjælpe med en snak om, hvordan du kan være med til at passe på barnet.

Hvem kan bruge Brydehusets pårørendetilbud?

Vores tilbud til dig, der har en nær i behandling i Brydehuset, enten som modtager af et forløb i rusmiddelbehandling eller socialpsykiatrien (§ 85 eller § 82). 

Er du pårørende til en, der har problemer med rusmidler men ikke er i behandling, er du også velkommen til at gøre brug af vores tilbud, så længe du eller din nære bor i Ballerup eller omkringliggende kommuner i Storkøbenhavn (undtagen København).