Podcast

Tager du stoffer eller drikker for meget alkohol? Føler du dig isoleret og alene med dine spørgsmål eller overvejelser? Nogle gange kan det hjælpe at høre andres historie, som er i samme situation.

Brydehuset har i samarbejde med to af vores tidligere brugere – Cenia Larsen og Eddie Emhoff Brøchner udviklet en podcast, hvor vi åbent og ærligt går i dybden med misbrug og konsekvenserne af det. Ved hjælp af personlige historier om stofmisbrug og med hjælp fra eksperter og andre gæster, åbner vi op for vigtig viden og gode råd til dem, som er i stofmisbrug eller pårørende til stofmisbrugere. Vi kommer ind på emner som hashpsykoser, abstinenser, social og antisocial adfærd og hvordan et forbrug bliver til et misbrug – og hvordan dette bliver til en afhængighed at stoffer eller alkohol. Desuden fortæller vi om behandlingsmuligheder for stof- eller alkoholmisbrug og fortæller om livet efter et misbrug.

Første sæson – Afsnit 1

I denne første episode møder vi Eddie, som fortæller om sit eget stofmisbrug, hvordan en hashpsykose fik ham til at tage heroin og hvordan han efter mange år i behandling for stofmisbrug endte med at blive stoffri på et misbrugscenter. Vi kommer også rundt om livet uden stoffer og får et indblik i hvor Eddie er i dag. For mere information om dagens emner eller andre emner relateret til stofmisbrug eller alkoholmisbrug, besøg Brydehuset på brydehuset.dk. Du kan også besøge makeitstop.dk som er vores platform for unge.

Første sæson – Afsnit 2

I denne episode møder vi Cenia, som fortæller om sin barndom, sit misbrug og sin vej ud af stofmisbrug. En tilfældig beslutning om at starte i tandbehandling hos Tandrødderne som også betød opstart i behandling for stofmisbrug i Brydehuset startede Cenias vej mod stoffrihed. Vi kommer godt rundt i de mange elementer af hashmisbrug, hashpsykoser, andre stoffer og et generelt indblik i, hvordan det er at være ung misbruger i dag. For mere information om dagens emner eller andre emner relateret til stofmisbrug eller alkoholmisbrug, besøg Brydehuset. Du kan også besøge makeitstop.dk  som er vores platform for unge.

Første sæson – Afsnit 3

I dette afsnit har vores værter fået besøg af Kasper Bendixen, som er behandler i Brydehuset og som fortæller om stoffer og alkohols indvirkning på kroppen, om afhængighed og hvorfor nogle bliver afhængige af stoffer og alkohol mens andre ikke gør. Vi kommer desuden godt rundt i mange elementer af stofmisbrug, hashmisbrug, hashpsykoser, andre stoffer og får et indblik i, hvordan det er at være ung misbruger og afhængig af stoffer. For mere information om dagens emner eller andre emner relateret til stofmisbrug eller alkoholmisbrug, besøg Brydehuset. Du kan også besøge makeitstop.dk som er vores platform for unge.

Første sæson – Afsnit 4

I dette afsnit møder vi Henrik Skovsen fra Brydehuset, som fortæller om sociale og antisociale aspekter ved stof- og alkoholmisbrug. Vi hører om, hvordan misbrug ofte er forbundet med sociale begivenheder men at det hurtigt kan blive en stor del af hverdagen og der bliver et misbrug antisocialt, fordi man isolerer sig. Henrik giver også strategier for, hvordan unge kommer ud af et misbrug. For mere information om dagens emner eller andre emner relateret til stofmisbrug eller alkoholmisbrug, besøg Brydehuset. Du kan også besøge makeitstop.dk som er vores platform for unge.

Første sæson – Afsnit 5

I dette afsnit møder vi Liv Frandsen, som fortæller om at være pårørende til en omsorgsperson med misbrug, om forbrug af stoffer i reality verdenen og om sit eget misbrug, som stoppede da hun fik en slem hashpsykose. Liv fortæller om sine egne erfaringer med at blive overladt til sig selv pga farens heroinmisbrug og om hvordan de oplevelser satte spor, som fik hende til at eksperimentere med stoffer i en meget ung alder. For mere information om dagens emner eller andre emner relateret til stofmisbrug eller alkoholmisbrug, besøg Brydehuset. Du kan også besøge makeitstop.dk  som er vores platform for unge.

Første sæson – Afsnit 6

I dette afsnit møder vi Kristian Kvist, som fortæller om bandemiljøet og sammenhængen med stoffer og stofmisbrug. Kristian fortæller, at det er et hårdt miljø, hvor det er let at komme ind men meget svært og dyrt at komme ud. For mere information om dagens emner eller andre emner kan du besøge Kristians web site praeventiv.dk  og for emner relateret til stofmisbrug eller alkoholmisbrug, kan du besøge Brydehuset eller makeitstop.dk som er vores platform for unge.